Parc Natural del Montnegre – Can Pica

Boscos vora el mar. El parc destaca per les esplèndides pinedes de pi pinyer del vessant litoral, que es transformen en alzinars, rouredes i suredes cap a l’interior del massís. Els dòlmens neolítics, les restes ibèriques i les esglésies medievals s’insereixen en un paisatge divers de conreus, boscos i masies, producte dels usos agroforestals dels darrers segles.

Can Pica és una masia del segle XVII restaurada. Tot i que abans de la seva restauració el seu estat va arribar a ser força deficient, a la façana principal destaquen, arquitectònicament, el portal d’arc de mig punt dovellat (de 13 dovelles) i dues finestres gòtiques, una sobre el portal i l’altra al costat dret.

 

Cadaqués

Hostalric

 

Les Guilleries – Sant Hilari Sacalm

 Les Guilleries: natura, boscos, fonts i fantàstiques vistes panoràmiques. Les formacions muntanyoses es troben cobertes majoritàriament de bosc,

amb combinacions diverses d’alzinar, roureda i pineda

Parc Natural del Montseny – Sant Pere de Vilamajor

El Montseny, reserva de la Biosfera, és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de grans vies de comunicació i ciutats importants. La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l’home hi ha deixat al llarg dels temps presenten un valor universal que ha inspirat artistes, intel·lectuals i científics, i que desvetlla l’emoció de les persones que el visiten. El Parc Natural del Montseny, enlairat entre les planes de les comarques del Vallès, Osona i la Selva, es presenta com un bloc muntanyós de perfil característic i altiu, visible des de molts indrets de Catalunya i conegut arreu per la bellesa dels seus paisatges.